Redakcija Kalibra

Sredstva za sanitetsko zbrinjavanje

Enforce Tac je mesto izlaganja prooizvoda, sprovođenja metoda i razrade scenarija u vezi svih tema koja se odnose na unutrašnju i spoljnu bezbednost. Nije izostavljeno ni sanitetsko zbrinjavanje, bilo da se radi o preventivi, zaštiti medicinskog osoblja ili novim proizvodima za zbrinjavanje povređenih ili ranjenih vojnika, policajaca ili civila.

Axiostat hemostatski zavoj sa velikom moći upijanja, ujedno i ubrzava zgrušavanje krvi
Axiostat hemostatski zavoj sa velikom moći upijanja, ujedno i ubrzava zgrušavanje krvi

Sistemi balističke zaštite za vitalne zone postali su deo uniforme za skoro sve razvijene armije, a uočljiv je napredak u oblasti prve pomoći i sanitetskog obezbeđenja na najnižem, taktičkom nivou i kod individualnog opremanja. Takođe, zaštitne naočare su postale obavezni deo opreme.

Borbena oprema za medicinskog tehničara podseća na stormtroopere i "Ratove Zvezda"
Borbena oprema za medicinskog tehničara podseća na stormtroopere i „Ratove Zvezda“

Imajući u vidu ratišta u svetu, naročito na tlu Evrope, zaustavljanju krvarenja na terenu je posvećena velika pažnja. Axiostat hemostatski zavoji mogu kontrolisati umerena do teška krvarenja nastala kao posledica teških trauma izazvanih vatrenim oružjem ili eksplozivnim sredstvima. Zasnovan je na protoniranoj bioadhezivnoj tehnologiji (PBT) i hemostatskom zavoju koji formira aktivnu mehaničku barijeru na mestu krvarenja. Akiostat ubrzava zgrušavanje i smanjuje gubitak krvi.

Oprema za spasavanje povređenih, namenjena kako vojnim, policijskim I vatrogasnim jedinicama, ali i GSS, speleolozima…
Oprema za spasavanje povređenih, namenjena kako vojnim, policijskim I vatrogasnim jedinicama, ali i GSS, speleolozima…

Ovaj zavoj i bioadhezivnatehnologija pomažu sanitetskom osoblju ili saborcima bez medicinskog znanja da zaustave obilno krvarenje izazvano katastrofama na bojnom polju. Vojni hemostati Axiostat dizajnirani su za upotrebu u borbenim uslovima i isporučuju se u čvrstom metalnom kućištu kamufliranom radi lakšeg nošenja.

R.K.
foto: Axiostat, Enforce Tac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još