Snažan radni nož

Čvrsta fiksna oštrica neophodna je kao jednostavan nož za svakodnevnu upotrebu. Nije važno da li imate zadatak da otvorite kartonske kutije, isečete košuljicu, isečete meso, iskočite korov na prilazu, isečete Jelena, cepate drvo ili čak zaštitite svoj život, takvi noževi su neki od najboljih koje možete držati u rukama.
Adamas je verzija sa fiksnim sečivom Benchmade popularnog foldera koji je dizajnirao nožar Shane Sibert. Teži je za nekoliko unci od preklopnog modela, ali se pokazao kao pravi radni nož.
Ovaj model ima skeletoidnu dršku, izuzetno je izdržljiv i snažan, ali za duži rad je preporučljivo radi udobnosti obmotati dršku recimo padobranskim kanapom.


Budući da postoji veliki izbor obloga za drške američkih zanatlija, od mikarte i G10 dobra opcija je postaviti obloge drške, jer će I rad na obradi drveta biti znatno lakši. CPM-Cruvear od kojeg je napravljen je fenomenalan čelik pogodan za zahtevne poslove rezanja, a dugo zadržava oštrinu i otpornost na habanje.
S druge strane ukoliko boravite u uslovima velike vlage preporučljivo je da oštricu premažete uljem kako biste je zaštitili od korozije. Cerakote premaz štiti ostatak noža.

R.K.
Foto: Benchmade

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još