Univerzalni pončo

Pončo je tradicionalna odeća latinoameričkih starosedelaca. Pravougaoni komad tkanine sa otvorom za provlačenje glave na sredini, služio je kao ogrtač, zaklon, prekrivač, improvizovana postelja.
Univerzalnost je dovela do korišćenja ponča u raznim armijama. Švedska firma “Pinewoodd” je vodeći proizvođač odeće i dodataka za aktivne ljude na otvorenom, s posebnim akcentom za potrebe lovaca i ribolovaca.

 Model Pinewood Gustav sa kapuljačom jarke boje, pogodan za lov pogonom, foto:“Pinewood”
Model Pinewood Gustav sa kapuljačom jarke boje, pogodan za lov pogonom, foto:“Pinewood”

Šveđani u ponudi imaju modele koji se jednako dobro mogu koristiti na planinarenju, vožnji bicikla, lovu, pecanju, kampovanju ili ako vas iznenadi pljusak tokom koncerta na otvorenom. Izrađeni su od poliestera sa dva lica (svetlo siva unutrašnjost i zelena, crna ili narandžasta spoljašnjost).
Pinevod Gustav je praktični kišni ogrtač sa dodatnim pokrivačem za zaštitu dvogleda za lovce i posmatrače ptica. Signalna narandžasta kapuljača savršena je za lovca u uslovima smanjene vidljivosti. Džep za grejanje ruku postavljen je vunom.

Spakovan pončo u praktičnoj torbici, foto: “Pinewood
Spakovan pončo u praktičnoj torbici, foto: “Pinewood

Model Rainfol je 100% izrađen od poliestera, ima fiksnu kapuljaču, pouzdan sistem kopčanja i vodonepropusne šavove na spojevima. Veoma lagan ali mehanički prilično izdržljiv, pončo se lako spakuje na male dimenzije, a sa masom od oko 300 grama i sopstvenom torbicom za transport sigurno neće predstavljati opterećenje.

Način zakopčavanja, foto: “Pinewood”
Način zakopčavanja, foto: “Pinewood”

Može da se nabaviti u prodavnicama sportske, lovačke i ribolovačke opreme, a u skandinavskim zemljama i na svakoj benzinskoj pumpi po ceni od nepunih 30 evra. Definitivno ima našu preporuku!

Dragan Šaponjić
foto: “Pinewood”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još