Redakcija Kalibra

Black Mamba u Nirnbergu

Na najvećem evropskom sajmu oružja, municije i outdoor opreme IWA 2024. izlagali su prestižni proizvođači u svetu, između ostalih i italijanski “Fiocchi Ammunition”.
Na njihovom štandu posetioci su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnološkim rešenjima i vodećim proizvodima kompanije.

 

Nagrađeni metak Fiocchi EPN
Nagrađeni metak Fiocchi EPN

Najveće interesovanje vladalo je za dva proizvoda laureata sa nedavno održanog sajma EOS u Veroni. Radi se o metku Fiocchi EPN koji je dobio prestižnu nagradu za najbolji lovački karabinski metak. Inovativni dizajn EPN metka sa polimerskim vrhovima omogućava ciljano širenje zrna i nenadmašnu preciznost, vešto ispunjavajući složene zahteve savremenih lovaca. Budući da se radi u većem broju kalibara za različite vrste lovova na široku lepezu divljači.
Takođe je bio zapažen i nagrađeni tip metka za ručno oružje – Black Mamba. Ovaj tip municije predstavlja kombinaciju lagane konstrukcije i moćnih performansi, koje pružaju izvanredne rezultate. Sa odličnim dizajnom zrna u obliku skraćenog konusa i inovativne pokrivenosti, Black Mamba razvija velike brzine.

Municija tipa Black Mamba
Municija tipa Black Mamba

Iako je u pitanju municija koja je već mesecima dostupna kako u svetu, tako i u Srbiji, posetioce je najviše privukla mogućnost da porazgovaraju sa stručnjacima Kompanije i razmene iskustva sa članovima fabričkog sportskog i lovačkog tima.
R.K.
foto: “Fiocchi ammunition”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još