Jak igrač

Karbonski Vitez je potpuno crn, mat finiširan, oštrog haj-tek izgleda sa vatra crvenim čeličnim umetcima i logom iste boje, tek da razbije jednoličnost i skrene pažnju na sebe. Olakšan maksimalnom upotrebom karbona u izradi postao je najlakši u toj klasi. Kako je firma “Hoyt” predstavila svoje karbon modele (pre četiri godine) sa rajzerima od karbonskih cevi pokrenut je novi talas must have (moram imati) lukova. Međutim niko se nije usudio na ulaganje u ovu očigledno plodnu i funkcionalnu, ali skupu tehnologiju te je “Hoyt” ostao usamljen. Toliko usamljen da je svoje lukove predstavljao pod sloganom – still only one of its kind (i dalje jedini od svoje vrste).
Ovaj kvalitetni luk pri okidanju proizvodi vibracije koje su prilično jake i dugotrajne pa je potrebno zaista dobro štelovanje i podosta anti vibro sistema a poredeći ga sa “Hoytovim” karboncima koji su mu praktično jedina konkurencija u ovom segmentu ima malo lošiji rezultat. Kao dodatnu prednost “Bowtech” je razvio nove binari kamove i montirao ih na ovaj luk. Rezultat je vrlo gladak i tih nateg sa postizanjem vrlo velike energije. Dakle sve dobre osobine overdrajv binari kamova kao što je samo-štelovanje plus još mekši nateg kao da se ne radi o agresivnom luku.
Neki mu zameraju balans govoreći kako je vise mase iznad rukohvata nego ispod. Neki mu zameraju komplikovan binari kam sistem i grubo štelujući drav stop, nekima smetaju vibracije koje idu uz tako lagan luk, neki ga porede sa Metjuzovim MQ32 od pre 13 godina, koji je bio težak 3,5 lbs, ali niko neosporava njegovu vrlo malu težinu, odličnu brzinu sa velikim brejsom i glatkim nategom, kao i odličnu preciznošću. Neki će reći da je i High country svojevremeno 2004, napravio model Per-fh sa doduše punim karbonskim rajzerom. “Bowtech” je prvi koji je za velikim “Hoytom” ozbiljno zakoračio u svet karbonskih rajzera, a kada to uradi firma koja postoji jedva više od deceniju za razliku od “Hoyta” koji je tu skoro ceo vek mnogima u streličarskoj industriji neće biti sve jedno. Po svemu sudeći i po onome što smo od njih do sada videli “Bowtech” ima sve veće šanse…
B. RAKIĆ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još