Pouzdano okidanje

Od samog početka, okidači u američkim AK automatima bili su neka vrsta problema. Kineski pištolji, koji su nedavno uvezeni, mogli su da prođu, ali mnogi rumunski modeli su previše precizno kopirali originalne potpuno automatske obaračke sisteme.
Bilo je nekoliko ranih pokušaja usavršavanja okidača, ali ko koristi dobar okidač za jeftinu pušku iz vojnih viškova istočnog bloka? Vremena su se promenila. Najbolji AK-47 automati na svetu i njihove najkvalitetnije modifikacije sada se proizvode u Americi, a to je već druga priča. Zbog toga je Timney skrenuo pažnju celog sveta na svoj novitet.


Većina ostalih AK okidača je višedelna, što znači da mogu biti veoma nedosledni od puške do puške. Kao, prelazak od savršenog do grubog i neskladnog pucanja. Zahvaljujući upotrebi odvojive jedinice, Timney ne samo da olakšava instaliranje, već pruža i neverovatnu pouzdanost. Verovatno zbog sile okidanja od 3,5 funte.
Ceo sistem je dizajniran tako da ne morate da koristite pin brave, ali u svakom slučaju jednostavno instalirajte obarač Timnei AK prema uputstvu ili odnesite kod puškara. Iako u Timney tvrde da nema AK sačmarica ili modela za PCC, to je verovatno samo zasad. U maloprodaji košta 250 dolara.

R.K
Foto: Timney

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još