Bokerica CZ Drake

Na ovogodišnjem sajmu u Nirnbergu, na štandu “Češke Zbrojovke” poseban deo zauzela je linija sačmarica Field Sports iz ogranka CZ-USA. Radi se o sačmenim poluautomatima i pump action puškama za lov i sportska takmičenja, sa velikim izborom izmenjivih čokova.
Izloženo je devet modela i podmodela: CZ 1012, CZ 1012 Synthetic, CZ 612 Field, CZ 612 Home Defense, CZ Bobwhite G2, CZ Drake, CZ Redhead Premier, CZ Redhead Premier Target i CZ Supreme Field, Ova raznovrsna linija odlikuje se odličnom izradom, pouzdanošću i upotrebljivošću.


CZ Drake je bokerica sa vrlo povoljnim odnosom kvalitet-cena. Namenjena je lovu na divlje patke i guske ali i za popularni američki upland hunting (lov na visoravni), koji obuhvata fazana, tetreba, šljuke, prerijske kokoške, čukare, sivu jarebicu… Kao i ostale puške iz linije Field Sport, svi metalni delovi su urađeni na CNC vođenim mašinama, a pištoljski rukohvat na kundaku i podkundak od orahovine su laserski precizno sitno čekirani (radi boljeg hvata), a potom lakirani.
Sjajna crna hromirana cev je opremljena fiksnim nišanima Ii sa pet promenljivih čokova. Okidački mehanizam omogućava izbor redosleda pucanja cevi, a masa od 3,3 kg je ostvarena izostavljanjem središnjeg pruta tako da su cevi povezane samo u poslednjih desetak centimetara kod usta. U Americi u zavisnosti od kalibra (12, 20 ili .410) cene se kreću od 690, do 740 dolara.

R.K.
Foto: Ceska Zbrojovka

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još