Debi malih proizvođača

Veliki broj kompanija iz više zemalja nego ikada do sada, predstaviće svoje najnovije noževe u “Cobb Galleri Centru” u Atlanti od 7. do 9. juna.
Po rečima organizatora, prijavio se veliki broj malih nožarskih radionica, ali i već poznatih koji dosad nisu učestvovali na ovoj izložbi.
Jedna od njih je i italijanska Fox “Cutlery”, poznata uglavnom po priboru za jelo, ali ovoga juna predstaviće svoj EDC nož Anzu, koji je dizajnirao Les George.
Ovaj folder za svakodnevno nošenje ima sečivo od nerđajućeg čelika CPM MagnaCut dugo 3,15 inča, a drška je sa oblogama od 3K karbonskih vlakana. U Italiji već može da se kupi po ceni od 225 dolara.

Drugi nož dolazi s Tajvana pod nazivom Ocaso Duo, jer u pitanju su dva fiksna noža sa neodimijumskim magnetima koja spadaju u kategoriju desk knife.
Radi se o interesantnom paru od nerđajućeg čelika 420J2 ukupne dužine 5,5 inča, od čega je sečivo dugo 2,75 inča, sa skeletoidnim rukohvatom. Prodaju se za 149,99 dolara, a u cenu je uključeno i postolje od oraha i nerđajućeg čelika.

R.K.
Foto: Blade magazine

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još