Efektan signal – brza pomoć

Većina nas iz kuće ne izlazi bez mobilnog telefona i novčanika. Takvu naviku treba imati i kada su u pitanju signalni uređaji ukoliko idete izvan urbanih područja.
Minijaturni Garmin inReach pripada kategoriji „emergency beacon“ uređaja za signalizaciju i pozicioniranje u nepredviđenim situacijama. On je i više od toga. Težak tek 100 grama, dimenzija 10x5x2,5 cm daje vam GPS koordinate, a u slučaju potrebe satelitskom mrežom Iridium, šalje ih kompaniji GEOS koja spasilačkim timovima pokriva više od 140 država sveta.

Sa ovim uređajem nikada niste sami u divljini
Sa ovim uređajem nikada niste sami u divljini

InReach Mini omogućava komunikaciju SMS porukama, a aplikacije za uparivanje sa drugim uređajima olakšavaju učitavanje karata, primanje meteo-izveštaja i upozorenja kao i čitav niz drugih korisnih funkcija. Autonomija rada je oko 50 sati, a litiјum-jonska baterija puni se preko standarnog USB priključka. Po ceni boljeg telefona (oko 400 evra) i u Srbiji možete nabaviti Garmin inReach Mini kod ovlašćenog zastupnika u Beogradu. Jednako je koristan pri planinarenju, u lovu, na skijanju ili tokom plovidbe.

D.Š.
foto: Garmin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još