Redakcija Kalibra

Enforce Tac 2024. Dinamično-opipljivo-uživo

Završen je sajam za pripadnike policije, bezbednosnih agencija i oružanih snaga. Organizatori Enforce Tac 2024. su izuzetno zadovoljni, jer su tri sajamske hale (u kojima je ove godine bilo 760 izlagača iz 86 zemalja), obišlo više od 12.000 posetilaca iz skoro 90 država.

Uvek najposećeniji - štand Heckler und kocha
Uvek najposećeniji – štand Heckler und kocha

Najveća novina bio je Enforce Tac Village,  realni poligon za obuku na otvorenom, gde su proizvodi izlagača predstavljeni u različitim scenarijima za policijske i vojne snage.
Enforce Tac tim je razvio Village zajedno sa dva moćna partnera (u skladu sa motom “Dinamično. Opipljivo. Uživo“).

Enforce tac Village
Enforce tac Village

Projektni tim čine bivši i sadašnji pripadnici vojnih specijalnih snaga i policijskih taktičkih jedinica. Njihovo bogato iskustvo u specijalnoj i prilagođenoj obuci i stručnost omogućili su posetiocima sajma nova iskustva u četiri termina svakog dana.

Scenario odbrane od terorista
Scenario odbrane od terorista

“PRORETA Tactical GmbH” bila je odgovorna za infrastrukturu, dok su OF – “Operative Fahigkeiten GmbH” i “Airborne Medical Group” nadgledali planiranje i izvođenje taktičkih scenarija.
Kao i prethodne godine, organizovana je tzv “Blackbox” što je izlagačima pružilo odgovarajuće okruženje za demonstraciju mogućnosti svoje opreme dizajnirane za scenarije slabog osvetljenja ili detekciju temperaturnih profila. Međutim ovoga puta posetioci su mogli da prate dešavanja u Blackboxu preko Enforce Tac TVa.

Sajam za pripadnike policije i oružanih snaga
Sajam za pripadnike policije i oružanih snaga

Osim na Enforce Tac televiziji, posetioci i ljudi širom Planete mogli su da prate događaje na ET 2024. preko različitih društvenih mreža i platformi: YouTube, Instagram, LinkedIn, Facebook…
R.K.
foto: Nirnbergmesse

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još