Idealna za svakodnevni lov

Na sajmu IWA 2024. predstavljena je nova serija čeških pušaka CZ 600 koju čine pet modela: Alpha, Lux, Range, Ergo i Trail. CZ 600 Alpha je namenjen lovočuvarima, pratiocima u lovu, profesinonalnim lovcima i svima kojima treba lagana izdržljiva puška za svakodnevo nošenje.

Detalj sanduka
Detalj sanduka

Proizvodi se u devet najpopularnijih kalibara: od .223 Remington do moćnog .300 Winchester Magnum, tako da pokriva lov velikog broja divljači I predatora u Evropi i Severnoj Americi. Ima polimerski kundak ojačan staklenim vlaknima sa plastičnim umecima (mekim na dodir) na pištoljskom rukohvatu omogućava dugotrajnost i korišćenje u svim vremenskim uslovima.

Polimerski kundak i potkundak, uz metalne delove protiv korozije zaštićene BobOx postupkom, ovaj model čine pogodnim za sve vremenske uslove
Polimerski kundak i potkundak, uz metalne delove protiv korozije zaštićene BobOx postupkom, ovaj model čine pogodnim za sve vremenske uslove

Njegova poluteška hladno kovana cev ima navoje za montažu prigušivača pucnja (u zemljama u kojima je to dozvoljeno) ili zaštitu usta cevi. Dužina cevi je optimizovana za svaki određeni kalibar. Optika se lako montira na integrisanu Picattini šinu na izdržljivom sanduku/risiveru odlegure aluminijuma. Risiveri serije CZ 600 imaju garantovani radni vek od 20.000 ispaljenih metaka za sve kalibre. Model Alpha je fabrički testiran i zagarantovana je preciznost od Sub-MOA na 100 m (za tri brze grupe sa fabričkom municijom odgovarajućeg kvaliteta).

Lako održavanje čini ovaj model posebno pogodnim za one koji svoju pušku koriste svakodnevno i duboko cene izdržljivost i pouzdanost bez obzira na loše vremenske uslove. Tome doprinosi i izuzetno izdržljiva završna obrada (površina metalnih delovai zaštićena je novim CZ BobOx postupkom otpornim na koroziju).

R.K.
Foto: CZ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još