Klasika za 21. vek

Puška M1854 je prvi S&W lever action model. To je elegantna i kompaktna lovačka/sportska puška kalibra .44 Magnum sa savršeno glatkim, ujednačenim i brzim hodom poluge za repetiranje. Cev je duga 49 centimetara, a kapacitet tubularnog magacina je 9 metaka.
Ponuđene su dve verzije. Jedna je od nerđajućeg čelika sa sedefastim finišom i polimerskim kundakom i potkundakom. Druga varijanta napravjena u ograničenoj seriji od 1.854 primeraka (simbolična brojka), ima crni finiš metalnih delova, a kundak i potkundak od oraha vrhunskog kvaliteta
Polimerski kundak i potkundak standardne verzije obezbeđuju malu masu od 3 kilograma što je čini pogodnom i za celodnevne lovove. Na okovu prednjeg dela potkundaka ugrađeni su su M-LOK otvori na pozicijama 3, 6 i 9 sati, radi lakšeg postavljanja dvonošca ili tronošca.
Picatinny šina na gornjem delu sanduka omogućava montiranje optike po želji. Međutim, za ljubitelje retro – klasičnog dizajna postoji mogućnost postavljanja potpuno podesivog XS ghost-ring zadnjeg nišana i mušice sa zlatnom kuglicom.
Ove S&W lepotice u zavisnosti od varijante koštaju 1279 dolara standrdna verzija sa polimerskim kundakom, odnosno 3849 dolara za limitiranu verziju.

R.K.
Foto: “Smith & Wesson”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još