Redakcija Kalibra

Kombinacija udobnosti i zaštite

Deo Defence Industri Europe, „Mehler Protection“ je poznat kao globalni dobavljač inovativnih, pouzdanih i modularnih rešenja za ličnu zaštitu. Posle sveobuhvatnih istraživanja i ispitivanja adekvatne zaštite i vrhunske udobnosti, nastala su dva modela Omega serije balističkih šlemova.
Modeli Omega Core i Omega Hibrid napravljeni su od naprednih materijala tako da uprkos manjoj masi u odnosu na stare šlemove, ispunjavaju sve standarde zaštite.

Omega šlemobvi se odlikuju modularnošću tako da ih je lako prilagoditi različitim potrebama korisnika
Omega šlemobvi se odlikuju modularnošću tako da ih je lako prilagoditi različitim potrebama korisnika

Besprekorno kombinujući udobnost sa najsavremenijom balističkom zaštitom, Omega Šlemovi obezbeđuju optimalne performanse prilikom veoma intenzivne eksploatacije. Njihov modularni dizajn, omogućava raznovrsnu primenu u različitim profilima misija. Sa komponentama koje se lako podešavaju, kao što su šine, poklopci i kopče, korisnici mogu da ih prilagode tako da odgovaraju specifičnim potrebama korisnika.

Laki balistički model Omega Core za pripadnike vojske
Laki balistički model Omega Core za pripadnike vojske

Osmišljeni za dugotrajno nošenje, šlemovi linije Omega daju prednost udobnosti korisnika. Sa podesivim podlogama, naprednim sistemima vezova, malom masom i unutrašnjim ventilacionim kanalima, oni obezbeđuju sigurno prianjanje ali i poboljšanu cirkulaciju vazduha, tako da ne opterećuju korisnike tokom dužih misija.
Omega Core šlem je dizajniran za primenu u vojsci. Nuudi pouzdanu zaštitu od različitih fragmenata, kao i od pištoljske municije. Napravljen je od polietilena visokih performansi, tako da pruža odličnu laganu balističku zaštitu.

 Omega Hybrid idealan za policijske jedinice
Omega Hybrid idealan za policijske jedinice

Omega Hybrid je robusniji šlem, pruža veći nivo zaštite i idealan je za policiju i specijalne upadne timove. Kombinacija minimalne težine i izvanredne balističke zaštite omogućena je zahvaljujući inovativnom polietilenskom spoljnom omotaču visokih performansi i izuzetno otpornom unutrašnjom oblogom od titanijuma.

R.K.
Foto: Mehler Protection

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još

Bokerica CZ Drake

“Uspešan lov na planinske i vodene ptice počinje sa CZ Drake” reklamni je slogan američkog ogranka “Češke Zbrojovke”