Springfield Armory Emissary

Nesporno je da Amerikanci izuzetno cene model M1911 i sve pištolje rađene na osnovu ove konstrukcije Johna M. Browninga. “Springfield Armory” iz Ilinoisa nedavno je na tržište izbacio model Emissary, kojim su zbunjeni čak i osvedočeni ljubitelji konstrukcije M1911.
Napravljen je ceo od čelika u dual tonu, tako da su navlaka i obloge rukohvata u tamnijoj plavoj nijansi. U reklamnoj kampanji naveden je kao pištolj za svakodnevno nošenje, ali zbog specifičnog dizajna ne odgovara mu nijedan model futrole. S druge strane, ne ispunjava uslove ni za takmičenje u IDPA klasi za .45 ACP pištolje.


Na zadnjoj strani navlake su postavljeni relativno plitki urezi za repetiranje, dok se sa gornje prednje strane kosine navlake smešteni urezi koji osim estetike nemaju drugu svrhu. Na forumima ljubitelja “devetstrojedanaestice” hvale širok štitnik okidača jer omogućava manipulaciju i u debelim rukavicama, ali na pitanje “Za šta uopšte može da posluži Emissary?” kruži dosetka: “Bio bi to solidan pištolj, ako mu nađete odgovarajuću futrolu”.

R.K.
foto: “Springfield Armory“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još