Sve na dohvat ruke

Bliže se praznici, a vreme je  sve toplije, kao stvoreno za odlazak  van grada.  Kada planirate  boravak u prirodi, bez obzira na to da li je reč o planinarenju, lovu, pecanju, treking turi ili vožnji bicikla uobičajeno je da se nosi barem minimum elementarne opreme.
Koliko god da ste racionalni, sve neophodne stvari je ipak teško smestiti u džepove, te se kao najčešće rešenje nameću različiti ranci i torbice. Dobrodošla alternativa takvom pristupu su tzv. “cargo vest” tj. neka vrsta prsluka za nošenje opreme. Uz određena ograničenja, ovakvi prsluci nude i neke prednosti. Uvek slobodne ruke, dobar raspored težine na telu, punu slobodu pokreta (čak i kod upotrebe oružja u lovu) i organizaciju opreme tako da je uvek nadohvat ruku.


Korišćenje modernih materijala uz malu masu znači i sprečavanje prekomernog znojenja, brzo sušenje i dobru mehaničku otpornost. Kineski proizvođač “Outdoor Safety” nudi veoma zanimljiv model modularnog prsluka gde je moguće kombinovati više vrsta džepova i torbica kao i njihove pozicije na samom prsluku. To doprinosi fleksibilnosti upotrebe i primenjivosti u različitim situacijama.
Način kačenja džepova koji liče na samostalne torbice/nesesere, nalikuje vojnom MOLLE sistemu. Tako da u neki od njih može da se smesti i ultra laki šator od Hi-Tec materijala. Moguće je postaviti i jarko obojene elemente za naduvavanje što je odlično rešenje ako ste u čamcu, na splavu ili pecate u brzacima. Jer na organizovanim splavarenjima, recimo, obavezan je i spasilački prsluk. Osnovna verzija košta oko 30 evra.

D.Š.
foto: “Outdoor Safety”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još