Uskoro “dvoslojni integral”

Jakub Vitzorkievicz iz “Poltergeist Works” i “Real Steel Knives” ponovo su se udružili u izradi novog modela nazvanog Sylph. Javnost je zaintrigirala kovanica “dvoslojni integral” koja je objavljena u marketinškoj kampanji. Iako je namenjen tržištu noževa koji koštaju manje od 100 dolara, Silph ima značajne inovacije u konstrukciji drške.
Sečivo dugo 3,15 inča, idealno je za EDC klasu. A oblik sa drop point vrhom omogućava mu ispunjavanje različitih zadataka, od otvaranja kutija, probijanja plastične ambalaže, do sečenja hrane.


Aza izradu sečiva korišćen je nerđajući nitro-V čelik, što je dobar izbor za svaki, naročito ako je namenjen svakodnevnom nošenju, jer ima veoma izbalansiran odnos performansi. Dobro drži oštricu, ima pristojnu žilavost i visoku otpornost na koroziju. To je Sveto Trojstvo karakteristika koje posmatramo kada govorimo o čeliku za noževe. Pritom lako ga je održavati jer se lako oštri čak I na terenu I ne zahteva poseban pribor.
Posebno je zanimljiv rukohvat sa tzv „dvoslojnim integralom“. Šta to znači? Napravljen je tako što je jedan sloj čelika savijen i on nosi liner lock bravu, a sa njima je povezan drugi takođe savijen komad čelika. RSK ovo opisuje tako da podseća na unutrašnjost sanduka puške sa zatvaračem.
Sylph teži 3,35 unci – delimično zahvaljujući šuplini koju čine dve komponente rukohvata. šnala omogučava fiksiranje noža u džepu, a može da se postavi sa leve ili desne strane – po želji korisnika.
Na pitanje novinara kada će se naći u prodaji, proizvođači kratko odgovaraju – Uskoro

Priredila: Redakcija Kalibra
foto: PW i RSK

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još