foto: F. Palamaro

ZEV OZC9 Combat u 9 mm Para

Američka kompanija ZEV je počela kao proizvođač dodatne opreme za Glock, a kasnije se posvetila proizvodnji kompletnih pištolja. Zbog toga i ne čudi sličnost Glocka i OZC9.
Pištolji ove kompanije su vrlo rafinirane izrade kako u civilnoj sportskoj, tako i u taktičkoj verziji. U Nirnbergu na nedavno završenom sajmu Enforce Tac 2024. bilo je izloženo nekoliko modela iz najnovije produkcije „ZEV“.
Borbena verzija – OZC9 Combat, ima sivi polimerski X-Grip ram I navlake tipa Citadel koja nudi mogućnost direktnog postavljanja optike Red Dot. Fabrički nišani se sastoje od podesivog zadnjeg i fiksnog prednjeg nišana sa optičkim vlaknom.

Verzija OZC9 Elite sa montiranim Red Dot nišanom
Verzija OZC9 Elite sa montiranim Red Dot nišanom

Na bočnim stranam navlake celom dužinom napravljeni su kosi urezi za repetiranje. Cev match tipa je zaštićena nitriranjem bronzane boje, a okidač podseća na sečivo zaobljenih ivica. Magpul okviri su kapaciteta 10 metaka, ali mogu biti podešeni I za manje, u skladu sa važećim zakonima zemlje u koju se ovaj pištolj izvozi.
Model OZC9 Elite urađena je u peščanoj boji, ram je nešto veći, a okidač je ravan. Nišani su kao i kod Combat varijante, ali mogu biti zamenjeni onima pravljenim za Glock.

R.K.
foto: Franko Palamaro

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još